طعم دهنده چیست؟
فرآوری گیاهان دارویی از دیرباز یکی از دغدغه های اصلی فعالان این حوزه بوده است. البته روش های گوناگونی از قبیل خشک کردن و تقطیر از زمان های بسیار دور استفاده می شده است.
در این میان تقطیر گیاهان دارویی و تولید عرقیات در ایران بسیار متداول است در واقع عرقیات گیاهی مواد موثره معطر فرار گیاه هستند که به مقدار بسیار جزئی در آب حل شده اند.
غلظت این مواد موثره معمولا بر اساس مقدار گیاه مصرف شده، کیفیت آن و میزان مقطره برداشت شده متفاوت است که صد البته دو فاکتور میزان گیاه و میزان مقطره برداشت شده قابل کنترل می باشد ولی کیفیت گیاه یک فاکتور متغیر غیرقابل کنترل است. به همین دلیل کیفیت عرقیات سنتی بسیار متغیر می باشد.

یکی دیگر از معایب عرقیات سنتی استعداد به آلودگی میکروبی به دلیل وجود حجم زیاد آب و غلظت کم مواد موثره گیاهی است.
همه ما بعد گذشت مدت زمان نچندان طولانی بعد از خرید عرقیات رسوبات و ذرات معلقی در ظروف نگهداری آنها در منزل مشاهده کرده ایم که البته به اشتباه وجود این رسوبات و مواد معلق را دلیل بر کیفیت عرقیات می دانیم و این در حالی است که رسوبات و تجمعات از رشد باکتری ها و میکروب ها به وجود آمده اند که برخی از آنها می توانند مضر باشند.
معایب بیان شده و برخی معایب دیگر ما را بر آن داشت تا روش های مختلف تقطیر و فرآوری گیاهان دارویی بر اساس تکنولوژی روز دنیا انجام داده و ضمن حفظ و ارتقاء مواد معطر و طعم دار موجود در گلاب و عرقیات تا حد امکان حجم آب اضافی موجود در آنها کاهش داده و بدون استفاده از هرگونه افزودنی شیمیایی از آلودگی های میکروبی احتمالی جلوگیری کنیم.
مزایای طعم دهنده های طبیعی گیاهی در مقایسه با گلاب و عرقیات
